Alle belangrijke onderwerpen rondom een uitvaart en uitvaartverzekering

In dit artikel behandelen uitvaartverzekeringexperts van www.uitvaartverzekeringzoeken.nl een aantal veelbesproken onderwerpen rondom het thema begrafenis en de begrafenisverzekering. Het zijn aspecten waar jij of je dierbaren liever niet mee geconfronteerd worden natuurlijk. Toch is het belangrijk hier vroegtijdig aandacht aan te besteden om een uitvaart zo goed en respectvol mogelijk vorm te geven. Meer informatie over uitvaartverzekeringen is hieronder te vinden.

Uitvaartverzekering

Vaak komen er nog oude polissen tevoorschijn. Niet weggooien. Ze blijven (tot 50 jaar na overlijden) geldig. Mits de premies altijd zijn voldaan. Iedereen is vrij om de uitvaartondernemer naar keuze te laten komen. Polissen worden altijd uitgekeerd. En het fabeltje dat altijd moet worden bijbetaald kunnen wij ontkrachten. Als er buiten de polisvoorwaarden extra leveranties plaatsvinden, (extra auto’s, extra drukwerk enz.) moet dat uiteraard wel betaald worden. Bekende uitvaart verzekeringsmaatschappijen zijn: Dela, Yarden, Monuta, Axent – Aegon, Amev en Ardanta.

Muziek

Denk aan Psalmen en gezangen. Ook kunnen wij die oude geliefde grammofoonplaat op CD zetten. Mét of zónder krassen en tikken. “Afscheid nemen bestaat niet” van Marco Borsato, “De steen” van Bram Vermeulen of “Vlieg met me mee” van Trijntje Oosterhuis. Ave Maria kan ook, maar welke uitvoering was ook alweer zo mooi? Uw uitvaartverzorger kan hierbij helpen.

Uitvaartcentrum

Steeds vaker wordt er voor gekozen om de overledene thuis op te baren. Op bed, of in de kist. Met de huidige techniek om een lichaam te koelen is dat heel goed mogelijk. Als dat niet gewenst is kan er gekozen worden voor een uitvaartcentrum in de omgeving. Je kunt er dagelijks op bezoek. Ook kan er een condoleance avond en / of een afscheidsbijeenkomst georganiseerd worden. Een combinatie – een paar dagen thuis, dan een uitvaartcentrum – kan natuurlijk ook.

Bloemen

De mogelijkheden voor bloemwerk bij een afscheid zijn heel divers, zowel qua vormgeving als qua prijs. Rouwstukken, bloemstukken, gebonden boeketten, kistbedekkingen en kransen zijn de bekendste soorten. Bijzondere soorten rouwarrangementen zijn de speciale vormen zoals harten, kussens, een kruis of een anker. Ze vertegenwoordigen geloof, hoop en liefde. Kransen zijn vaak erg geliefd vanwege de symboliek van oneindigheid die door de cirkelvorm wordt benadrukt.

Notaris

Het kan nodig zijn om na overlijden een notaris in te schakelen. Voor een verklaring van erfrecht of om een testament op te zoeken, dan wel te openen. Het is in ieder geval verstandig om een executeur testamentair aan te wijzen. Leg ook zaken per codicil vast als er geen testament is. In een codicil kan van alles geregeld worden. Over de uitvaart bijvoorbeeld. Of over het weggeven van erfstukken.

Vervoer tijdens de uitvaart

Rouwvervoer kan op veel manieren. Lijkauto, ofwel begrafeniswagen. Een lijkkoets is ook te huur. Een karretje achter de fiets. Aanhangwagentje achter (eigen) auto. Uitvaartbus voor de hele familie. Of wat te denken van een luxe Rolls Royce statie. Maar een mooi en stijlvol alternatief kan ook een loopkoets (Monuta) zijn.

Grafkisten Er is een grote keus in grafkisten. Van massief hout, karton, gefineerd spaanplaat, wilgentenen, gebruikt steigerhout. Denk eens aan een Ecokist. Het “standaard” model tot echt design. Kies wat past. Gepolitoerd of onbehandeld. Zijdeglans lak of flitsende kleuren. Een satijnen bekleding of ongebleekt katoen. Er is echt van alles mogelijk. Voor meer informatie kunt u terecht op de website uitvaartverzekeringzoeken.nl.

Uitvaartverzorger

Startpagina-Uitvaart.nl is een uitvaart bedrijven startpagina met alles over uitvaartverzorging en uitvaart gerelateerde producten en diensten.