Tijdelijke grafmarkering, wat is het?

Voor nabestaanden is een tastbare plek van grote waarde na het overlijden van een dierbare.
Wanneer iemand wordt begraven, laat een grafsteen of grafmonument vaak nog enige tijd op zich wachten. Een tijdelijke grafmarkering kan dan uitkomst bieden.

Wat is een tijdelijke grafmarkering?
Een tijdelijke grafmarkering is een grafmonument, dat direct na de uitvaart op het graf kan worden geplaatst. Deze is bedoeld om de tijd te overbruggen, die nodig is om het definitieve grafmonument te maken.
Hiermee wordt voorkomen, dat het graf maandenlang leeg en kaal blijft. De tijdelijke grafmarkering kan geheel naar wens worden vormgegeven.
Op een tijdelijke grafmarkering wordt vaak de naam, de geboorte- en sterfdatum vermeld, maar een persoonlijke boodschap is ook mogelijk.
Is het definitieve grafmonument eenmaal klaar, dan zal deze de plaats van het tijdelijke grafmonument innemen.

Voordelen tijdelijke grafmarkering
Als de tijdelijke markering op tijd wordt besteld, kan hij bij de uitvaartceremonie worden gebruikt. Het is mogelijk, de tijdelijke markering naast de grafkist te zetten tijdens de uitvaartdienst. Na de dienst kan de grafmarkering direct bij het graf in de grond worden gestoken. Zo krijgt het graf direct een persoonlijke uitstraling en wordt de uitvaart op een mooie manier afgesloten.

Een ander voordeel is de troost die de achterblijvers hierbij kunnen voelen.
Een graf bezoeken met de naam van de overledene, doet iets met het besef.
Het stelt nabestaanden in staat te rouwen bij de laatste rustplaats van hun dierbare. Meteen na de uitvaart is duidelijk, welk graf van de overledene is. Een tijdelijk anoniem graf wordt op deze manier voorkomen.
Is het uiteindelijke grafmonument eenmaal klaar, dan kan de tijdelijke markering mee naar huis worden genomen. Het kan dan in de eigen tuin ook dienen als een gedenkplek bij huis.

Vormen van tijdelijke grafmarkering
Geheel naar eigen wens en voorkeur, kan bij deze vorm van markering worden gekozen voor:

  • een RVS plaatje
  • een kunststof plaatje
  • een houten bord of boomschijf


Een betaalbare manier om je geliefde op gepaste wijze te herdenken.
Vaak wordt de tijdelijke grafmarkering in dezelfde stijl gekozen als het uiteindelijke grafmonument.

Uitvaartverzorger

Startpagina-Uitvaart.nl is een uitvaart bedrijven startpagina met alles over uitvaartverzorging en uitvaart gerelateerde producten en diensten.