Wat houdt een baan als begrafenis ondernemer in?

Bij de dood staan we liever niet te vaak stil, maar toch is dit iets dat uiteindelijk onlosmakelijk is verbonden met het leven. Wanneer iemand van wie je houdt komt te overlijden moeten er bovendien talloze zaken worden geregeld: iets waar je hoofd waarschijnlijk niet naar staat. Gelukkig kun je hierbij hulp krijgen van een begrafenis ondernemer die verstand van zaken heeft en jou kan helpen met het afhandelen van praktische zaken. Misschien vraag je je af wat een begrafenis ondernemer precies doet. Wij leggen het in dit artikel uit.

Samen met de begrafenis ondernemer zorgen voor een mooi afscheid

Kort gezegd is het de taak van een uitvaartondernemer om nabestaanden van de overledene bij te staan met raad en daad. Je kunt bij hem of haar terecht voor advies maar ook voor praktische hulp. De begrafenis ondernemer is de persoon die, na het overlijden van een dierbare, zorgt dat het lichaam wordt overgebracht naar een plek om opgebaard te worden. Dit kan natuurlijk bij familie thuis zijn maar bijvoorbeeld ook bij een rouwcentrum.

Verder ontfermt de begrafenis ondernemer zich ook over de uitvaartplechtigheid en alles wat daarbij komt kijken. Het begint al bij het opmaken en versturen van de rouwkaarten. Daarnaast zal de begrafenisondernemer in samenspraak met nabestaanden organisatorische punten van de begrafenis of crematie regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kiezen van een juiste kist, het regelen van rouwauto’s en het verzorgen van gepaste muziek voor tijdens de dienst. Ook het uitschrijven van de overledene bij de Gemeente is iets dat door een begrafenis ondernemer kan worden gedaan, evenals het reserveren van een begraafplaats of het maken van een afspraak bij een crematorium.

Het werk van een begrafenis ondernemer omvat dus zo goed als alle onderdelen die komen kijken bij een waardig laatste afscheid. Veel mensen ervaren het als prettig dat een begrafenisondernemer hen tijdens het hele proces bijstaat. De begrafenis ondernemer neemt familieleden veel werk en geregel uit handen omdat zij in verdrietige tijden wel andere dingen aan hun hoofd hebben. Wel gebeurt alles in overleg om te garanderen dat het afscheid precies zo wordt als de nabestaanden graag willen.

Uitvaartverzorger

Startpagina-Uitvaart.nl is een uitvaart bedrijven startpagina met alles over uitvaartverzorging en uitvaart gerelateerde producten en diensten.